Rabu, 14 Disember 2011

owner of the blogg.

SANGAT ALLERGIC !

1- Tak suke tunggu orang lame sangat !
2- Tak suke pada orang yang tak tahu TANGGUNGJAWAB.
3- Orang yang bermuka2.
4- Orang yang hanya tahu MENASIHATI orang lain.
5- Orang yang sangat LAMBAT buat kerja.

SEORANG YANG?

1- SANGAT suke tergelak.
2- sungguh suka pada warna merah, oren, biru.
3- easy going, tak kisah kawan dengan sape.
4- DIAM bermakna aku marah.
5- TAKUT JARUM CUCUK. ;P

ELAKKAN BUAT AKU CAKAP ;

1- Lantak kaulah nak buat ape, that's means, aku memang betul2 takkan amik tahu lagi pasal kau.
2- buat tahap kesabaran aku HILANG. means, boleh jadi gaduh pada aku.

sekian, ;)
next time bitao lain. ;P


Morning semua. Macam biase lah, harini kelas aku pukul 845 sampai pukul 11 jea. then petang nanti sambung lain pulak dari pukul 1 sampai 5.. Nasib lah rumah dekat, boleh balik2. Haaha..
Actually, takde benda nak share, tapi rase macam jejari ni nak menaip sumthing jea. YES ! benda ni memang sangat MENYAKITKAN hati.. Kalau tak puas hati, marah or what so ever, cakap DEPAN2. Tak payah nak buat muka. Okey fine, kalau kau tak suke cara aku. But ! kau kena ingat jugak, yang aku pon tak suke cara kau.

Bukan nak cari gado, tapi kau ingat sendiri lah. Mana salah dan silap kau? sape yang banyak makan hati and sabar jea setiap kesalahan yang kau buat?? pernah kau fikir? Sekarang, terpulang dekat kau, kalau rase aku salah, then aku mintak maaf. ;)

* p/s..
kadang-kadang, manusia ni hanya tahu menasihati orang lain tapi bukan diri sendiri.. Padahal, kesalahan sendiri selalu TAK NAMPAK atau dalam istilah lain, TUTUP MATA.. Setiap orang ade kesalahan sendiri termasuklah aku.

Jumaat, 9 Disember 2011

Bila Retak Menanti Belah

Hai u'olls, Selamat petang. Huhuhux.. moh lah kite ambil udara petang yang tak berapa nak petang lagi nih. Erm, tak ade ape pon yang nak diUPDATE kan sebenarnye.. Tapi macam rasa terpanggil nak mengulas ISU ni.. " Bila Retak Menanti Belah " HAHAHA. Boleh tahan lah tajuk ni kan? As if aku ni tengah bercinta pulak kan? HAHAHAHA. opps !

Oke, aku taknak lah menghentam orang ni, tapi kite just fikir dari sudut POSITIVE eh?? huhu..
Kadang2, kite ni suke tengok kesalahan orang lain dari FIKIR KESALAHAN kite sendiri, dat's why lah boleh jadi punca gadoh dalam sesuatu relationship tuh. Memanglah awak tu LELAKI, but please jage hati perempuan jugak. Haa, yang perempuan pulak, janganlah nak dok bercakaran sesama sendiri hanya sebab LELAKI. DOES'NT WORTH IT.

Mesti korang ade yang TERTANYA2 kan, ape yang aku cakap ni based ON MY EXPERIENCES ke? Erm and jawapan aku.. TAK pon sebenarnye, tapi hakikat nye, benda ni yang kite tengok hari2. Actually, aku ade jugak tanye kawan2 aku. And diorang semuanya sepakat dengan pendapat aku. jangan cakap aku hanya tanye kat kaum hawa jea eh, tapi aku jugak ade tanye kat kaun adam..

Kite kena fikir tau, mungkin lelaki tinggalkan kite sebab kelebihan yang ade pada orang lain. dat's why aku cakap kite kena fikir positive.. and kite jugak kene lah improve kan diri kite. jangan mengalah oke? Percayalah, ALLAH tu dah ade PERANCANGAN YANG RAPI buat kite semua. Kita just merancang jea, tapi DEA yang tentukan semuanya.
Okelah, sekian bebelan petang ini. ;)

Khamis, 1 Disember 2011

Kepulangan yang Tetiba ;P

Hye, assalamualaikum u'olls.. ;)
Eh, ade yang tertanya-tanya ke kemana aku menghilang? Hahahaha. Relax lah, i'm still here..
Cuma masa jea yang tak mengizinkan. maklumlah, area umah aku line Berokband celcom tak leh guna. Cam berok jugak kan? Hahahaha.. Nak terminated ase sayang pulak, sebab dekat seremban laju gila kott.. Emm....

Kehilangan aku nih adelah sebab musabab eh, Pertama sekali, sebab semester break dah habes. And aku dah naik semester 4.. ;)
kejap jea kan masa berlalu? pejam celik, pejam celik dah nak habes belajar.. ;)
Haa, naik semester ni jugak bermulalah DRAMA + CEREKARAMA + CERITA DONGENG + CERITA SERAM dalam hidup aku. Hahahahah.. MEREPEK? Cerita betul ni. hahahaha

Mungkin aku akan update entry bile ade kelapangan jea. Sekarang ni pon aku tengah on9 dekat KFC PEKAN RABU ;)
Korang mesti ingat aku sesaja jea nak g kfc kan? HAHAHA.. Sebenarnya, aku ngah cari bahan tok assignment ni.. Bak kate orang, sambil menyelam minum air. :P
Betol tak? huhu.. tapi nak balik dah jap lagi..;)

Okeylah, tu jea yang aku nak berceloteh malam ni. Saje nak bagi tahu kepulangan aku. HAHA
Good Nyte readers.. ;)

Isnin, 31 Oktober 2011

PIALA MALAYSIA 2011 MILIK NEGERI SEMBILAN

Taraa !!! i'm back.. Fuhh, hampir2 tak nampak lagi dah belog aku nih. Dek banyaknye habukk. HAHAHA.. Oke, first of all, rase nye masih belum terlambat nak ucapkan TAHNIAH to skuad rusa atas kemenangan mereka dan mereka mendapatkan piala malaysia.. ;)
Ternyata isu harga tiket tak meleburkan semangat peminat for both team.. samada peminat negeri sembilan mahupun peminat terengganu.. Seronok sangat tengok stadium penuh malam tu.. Actually kan, my dad kate nak tengok match tu dekat rumah jea.. But at the end, my dad pergi jugak.. And of cos lah, i orang yang paling SUKERR.. hahaha..

On the way nak sapai stadium shah alam tu, macam2 gelagat ade.. Seronok tengok diorang berkonvoi ramai2.. Sambil mengibarkan bendera.. Even, penyokong terengganu lagi major daripada penyokong negeri sembilan, tapi pemain negeri sembilan tak patahkan harapan peminat mereka.. Tahniah pada Farizal yang jage gawang goal tu dengan sebaik2nye.. Tapi, aku tak nafikan lah kan, time terengganu dah masuk goal tu, aku ase macam negeri sembilan dak takde harapan nak menang.. And aku ase macam nak jea aku duduk dalam kereta, and tak pun aku nak jea cakap dengan ayah.. " ayah, boleh tak kite balik " HAHAHA, how cruel i am? :P

Then, tak lame lepas tu, kunalan pon berjaya masukkan goal.. Perhh, time tu aku dah bersorak dengan cousin aku.. Meloncat2 dek suke.. HAHAHA.. aku boleh cakap dekat sini.. Actually, kunalan tulah wira negeri sembilan.. Dye yang berjaya naikkan semangat peminat dan juga pemain.. Tak lupa jugak dekat Hai-o, kalau bukan sebab tendangan dye yang kedua tuh, belum tentu negeri sembilan menang taoo. ;)
harapnya, semua pemain negeri sembilan akan stay dengan negeri sembilan pada musim depan.. Ehh!! tak sia2 aku beli baju jersy tuh.. huhu..

Haa, korang mesti tertanya2kan, takkan aku takde amik gambar.. Huhu.. Next time lah aku uploadkan.. Usb aku ghaib lah. ;P
sengal tak? Papepon, tahniah lagi sekali buat team negeri sembilan, coach, pbns dan yang seangkatan dengannya lah.. ;)
SALAM 1 MALAYSIA.. ;)

Ahad, 23 Oktober 2011

WALAMAKK !!

Hai, because it is still in the morning, so i nak wish GOOD MORNING for all readers.. HAHAHA.. Awal giler aku bangun and update belogg kan? Huhuhu. Malam tadi tak senang tido wehh.. Tak pernah aku ase tido SESINGKAT malam tadi. HAHAHAHA.. Ni semua gara2 " DEA ".. HUHU..
Awak tao tak, malam tadi saya buat wallpaper phone gune pic awak. Nampak tak saya tengah rindu??? HAHAHAHA.. ;P

Awak tao tak, malam tadi saya tido pukul 2.30am, pastu bangun tadi pukul 6.15am.. Terror kan? hahahaha. Semua gara2 awak.. Kalau malam tadi saya mesej awak, kompom2 dah awak suro saya tido.. And KOMPOM jugak saya akan tido sebab awak dah suro. HAHAHA. Err, pagi ni saya dapat mesej awak.. ( Dalam hati berbunga riang ) HAHAHAHAHA ;P

Tapii, tak reply pon. Hhuhu.. Saya harap awak tao yang saya tetap ingatkan awak.. ;)
Ape lagi eh nak cakap? Huhu.. Takpe lah, nanti kalau ade banyak mase kite mesej eh? huhuhu..
Pelik kan? Time takde dok rindu - merindu lah, missing - memissing lah and so what ever lah.. Tapi, bile dah ade? Buat tak tau jea. HAHAHAHA ;(
I don't know how.. It just as a difficult one. ;)

oke lah, corat coret sampai disini jea. Because, nak pergi breakfast and mengemaskan pape yang patot. As a girl, i should do that kind of work.. setuju tak? ;)
oke, selamat tinggal semua.. ;)

lagu sedih.

Entry kedua malam ni. HAHA, aku tak dapat tido wehh.. !! Tengah layan LAGU SEDIH. Huhu, memang tengah sedih ponn. LALALALA ~ aku ni nak kate dalam situasi bercinte yang BERSUNGGUH2 takde lah. Tapi malam ni tekanan perasaan sikit, sikit jea. HAHAHAHA.. Awak, cepat lah mesej saya. Saya nak mesej awak, takot awak busy. HAHAHA.. By the way, rase macam nak jea suro awak dengar lagu sedih ni, macam ade kene mengena jea? HAHA..

Haaa, tengok! aku dah dapat link lagu sedih ni. Tak pepasal jea aku nak update lagu belogg ni. HAHAHA. Oke, tu jeh nak cakap ! ;P

speechless.

Salam, tak tao nape malam ni jejari ni lincah jea nak menaip something. huhu.. Rindu sangat ke aku dekat dye? Aku sendiri tak tao nak cakap macam mane? HAHA. Entah lah, malam ni TETIBE takde mood pulak. HOHO.. cube korang dengar pepatah nih, " IF YOU REALLY LOVE SOMEONE, THEN LET THAT PERSON GO. IF THAT PERSON MEANT FOR YOU, THAT PERSON WILL COME BACK TO YOU EVENTUALLY. BUT, IF THAT PERSON DOES NOT, THEN THAT PERSON WAS NEVER MEANT FOR YOU, IN THE FIRST PLACE ".. touching tak? hahaha. Tetibe jea pulak aku ni kan? just nak tanye pendapat korang jea, perlu ke aku menunggu lagi? atau perlu ke dye menunggu lagi? HAHA. Macam biol jea kan soalan aku tuh??

Actually, aku SAYANG dye, tapi sebagai kawan. HAHA. Antara kitorang terlalu jauh, jauh yang macamane? Entah lah, aku pon tak tau nak cakap macamane? HAHAHA.. aku rindu sangat mase kitorang dulu.. Rase macam nak jea putar ke mase dulu. Dye tak henti2 bagi support dekat aku, and HE DID jugak sekarang, tapi entah lah. mungkin perasaan aku jea yang cakap dye dah berubah? but in fact, dye tak pernah berubah pon. HAHAHA.. korang faham tak ape yang aku cube nak sampaikan ni? :P

Aku tak memilih, tapi entah lah. Bukan jodoh aku kott. Setiap orang ade kelebihan dan kelemahan sendiri kan? macam tu jugak aku. haha. Dye terlalu istimewa buat aku. Even aku tengah marah, dye tao macamane nak cool kan aku. Macam malam tadi, aku betul2 angin, tapi dye pandai cool kan aku. HAHAAHA.. ;)

Awak, ape yang saya boleh cakap.. ALLAH PEMILIK SEMUANYA.. kite merancang, tapi DIA yang tentukan. kalaulah awak tao ape yang ade dalam hati saya ni, kan bagus. Tak payah saya dok menaip nih. HAHAAH.. Ape maksud mesej awak semalam? Awak suroh saya abaikan " DEA ".. Awak jeles ehh? HAHAHA.. relex lah, benda tuh kebetulan jea. bukan DIRANCANG. trust me.. Actually, saya tak tahu ape yang ade dalam hati awak.. sebab saya bukan sesiape MELAINKAN hanya ALLAH jea yang tahu dalam hati awak, dan awak sendiri. Kalau ditakdirkan kita hanya mampu berkawan, kita teruskan oke? janganlah kita berdendam pulak yer? huhu. SAYA SAYANG AWAK. Itu yang saya tahu.. ;)

FULLSTOP.

Jumaat, 21 Oktober 2011

moh ler kite ~ HOBIN JANG HOBIN ~

Haii, morning semua.. :)) harini nak update pasal baju. haha. Maybe some people will ask me, " huh? pasal baju pon nak buat cerita ke? " ehh!! suke hati aku lah, belog aku.. kan? so IT WILL ALWAYS BE MINE, lantak akulah nak cerita ape pon. hahaha.. TAK SUKE JANGAN BACE. hahaha.. oke lah, back to the main point here. actually, aku baru balik dari beli baju ni. dari tadi asik cakap baju, baju, and baju.. tapi baju ape tak tau? hahaha.. oke lah, nak tengok tak baju yang aku maksudkan tuh? nak? taknak? lantak lah, aku tetap nak masukkan jugak. hahahaha.. wait oke?



TARAA !!! ni lah baju yang aku maksudkan. hahaha.. yelah, nak bagi sokongan moral dekat team NEGERI SEMBILAN.. harap2 menanglah yer.. :)) malam ni separuh akhir kedua NEGERI SEMBILAN vs T-TEAM.. for the first match, negeri sembilan got 4-2, quite power jugak lah.. sebab? HAI-O ade. haha, tetibe macam minat pulak dekat dye kan? hahaha... baju ni pandangan dari HADAPAN. jap lagi aku masukkan lagi satu pulak. huhuhu.. wait,



look at here, ni pandangan BELAKANG pulak.. hahaha.. penat tau aku capture baju ni, semate2 nak publish kat belogg aku nih. huhuhu.. tak sabar nak pakai malam ni.. and seperti biase, tiket pon sudah dibeli oleh my beloved daddy. hahaha.. so, aku hanye pergi bersorak jelah.. sebab tak payah nak mengeluarkan duit lagi. hahaha.. :P harap nye negeri sembilan dapat lah menjejakkan kaki ke final yer. huhu. tak sabar nak tengok stadium penuh dengan penyokong negeri sembilan malam ni.. negeri sembilan terus mara oke ?!! :))

oke lah, i got work to do, nak offline dulu belogg ni, japg kang tak jadi kerja pulak. :P
and, seperti biase, tunggu ke - update - tan entry yang seterusnya. hahahaa..
tataa semua....

Selasa, 18 Oktober 2011

miss them.. ;(

semester break yang sangat???????
MEMBOSANKAN, MEMBORINGKAN and what so ever. hahahaah
hari2 dok mengadap my laptop, blogwalking, watch movie and so on.. how terrible it is..
and hari ni, nak update pasal my lovely cousin.. ;)
actually, kitorang jumpa just once in a year. ;(
and baru2 ni, my aunt balik for just a month and i takde banyak mase dengan diorang sebab i dah mula kelas.. sedih kan? oke lah. i nak masukkan picture diorang so that korang boleh tengok my lovely cousin ni. ;)

LET'S THE PICTURES TELLS EVERYTHING ;)











oke lah, that's all for today. i'm gonna badly miss them..
miss you FITRI ALISHA and LINA YASMIN..
lot's of love, from your sister ;))




Jumaat, 14 Oktober 2011

NEGERI SEMBILAN vs FELDA UNITED..




date : 14 oct 2011
venue : star, paroi.
time : 0845 pm.

hahaha, aku dak takde keje laen selain nak mengHUPDATE pasal perlawanan bola semalam.. seronok plak aku rase tengok diorang main semalam.. 3 gol negeri sembilan sumbat kat dalam gol felda united. ngee.. and aku pon bersorak keriangan.. :))
actually, aku ase sukan bola sepak nilah yang MENYATUKAN semua golongan dan juga semua bangsa.. ask me why? yelah, cube korang tengok, kecik besar, tua
muda duduk dalam stadium tu bagi sokongan.. tak kire lah adik orang ke, mak orang ke, nenek orang ke.. sume ade :))
how nice kan? and diorang akan keep berborak and mengulas pasal pemain lah, pengadil lah.. dan sebagai nye.. :)) that's why aku kate bolak sepak menyatukan semua golongan.. :))
padahal sebelum masuk stadium diorang ni bukan kenal pon antara satu sama lain..

TAPII !!! haa, ade pulak tapi aku ni kan? hahaha

kepada para penyokong, korang jangan lah emo sangat.. takde M
ANNER lah macam tu.. dok baling2 mercun lah, baling botol lah, mencarut lah, ape lah, itu lah, ini lah.. semua tak kene bagi korang kan? rileks lah, dah kate pon g
ame.. mesti ade MENANG and KALAH.. :))
kalau dua2 team nak menang, baik tak payah main beb !! huhu
cube lah kalau korang simpan botol2 air tu, kan dapat DIKI
TAR SEMULA.. hahaaha, kitar semula?
aku pon tak pernah MENGITAR those thing.. :P
what ever lah.. huhuhux. :P

ok, for team felda united. korang pon oke jugak just rezeki jea ta
kde. but dont worry. you may try in the future. :)) good luck and all the best oke !!!! :))
ok, korang tengok jela gambar yang aku upload ni. tapi sikit jela.. just untuk masuk dalam belogg ni jea. hahaha


ni untuk tatapan readers, ;)












Khamis, 13 Oktober 2011

GOOD MORNING READERS :)

selamat pagi semua, :))
CETT !! dah BERHABUK i punye belogg ni.. lame sangat tak update..
haa !! uolls mesti ingat my luvly BEROKBAND kene potong kan??
hahaahaa, sori sikit oke.. wujud jea lagi this BEROKBAND ni.. cume i takde mase nak on9..
you guys know why? this week my grandfather ADMITTED at HOSPITAL JEMPOL.. :(
please pray for him, readers.. :(
and i pon, nasib baik tengah cuti.. dapatlah i menolong mereka dan mereka..
i pon keep drive SEREMBAN - SERTING - PALONG -SERTING - PALONG - GEMAS ( BAWAK MY GRANDMOM PERGI APPOINMENT ) - PALONG - SERTING - and my last DESTINATION _ SEREMBAN.. huhh?? mesti korang cakap penat lah, ape lah kan??
but for me, TAKDE MASALAH sume tuhh.. :))
lagipon, i jarang jumpe diorang..
uolls pon tau kan, i study at kedah sane.. so, time semester break ni lah pon nak BERMANJA dengan diorang.. :))

JANGAN JELES OKE??!! hahaha, motiff kan i ni?

harini dah jumaat, but yet, my atok belum DISCHARGE pon lagi.
and INSYAALLAH, tengahari ni i nak melawat dia..
pagi ni jela pon i MAMPU nak bukak belogg ni.. again i repeat, MAMPU nak bukak belogg pagi ni.. tadi pon ALMOST LUPE paswod belog ni. HAHAHA
napak tak dah BERKURUN i tak bukak?
ok lah, i nak gerak dulu.. nak breakfast, nak kemas2 and so on.
insyaallah, we meet for other time. :))
bubbye.. ~~~

Khamis, 29 September 2011

TERIMA KASIH KAAN :))

NEW ENTRY ~ MEREKA YANG MELENGKAPKAN HIDUP AKU..
actually, ramai lagi kawan aku.. tapi takkan nak upload gambar semua kan?
MATI aku.. HAHAHA..
yang aku UPLOAD ni, dalam erti kata lain..
MEREKA NI YANG TERDEKAT DENGAN AKU LAH DEKAT N9 SANE.. :))



GAMBAR PERTAMA

NAME : NUREFFA AZWINA ZAKARIA..
AGE : ** Y.O
STATUS : MARRIED.



kalau tak silap aku jumpa dia RAYA TAHUN 2010.. raya tahun ni tak sempat JUMPE !!
sebab?? CUTI PENDEK SANGAT !!! grrrr !!
aku RINDU dye.. lame tak buat kerja gila dengan dye.. :))
RINDU MASA SEKOLAH.. tapi sekarang kitorang dah jauh.. :((
aku dekat KEDAH, dye dekat DAMANSARA..




GAMBAR KEDUA :

NAME : * TERUS TERANG ! AKU TAK TAU NAME KAU !! HAHAHAX !
YANG AKU TAU, NAME KAU AYOI VIVALAVODKA.. TU PON NAME FB..
MAKLOM LAH, KAU NI KAN KUAT MARKET ! HAHAHA..
AGE : ** Y.O
STATUS : MARRIED JUGAK.




AKU MENYAMPAH KAU !! hahaha, ape kau nak cakap???!!! :))
kau selalu buat AKU SAKIT HATI ! even dalam FB pon !!
kadang2, bila aku nampak kau ON9.. aku rase macam nak muntah jea tengok kau. nak2 lagi TIME KAU MENYEMAK dekat wall aku. HAHAHAAHA..
eh ! tapi tadi kau marah aku sebab kau tak boleh KACAU WALL aku kan???!!!
HAHAHAHA (* sambil gelak jahat! )
padan muka kau. haha. RELAX BROO !!




GAMBAR KETIGA :

NAME : ATHIRAH ASRI
AGE : ** Y.O
STATUS : MARRIED ALSO.



haa, yang dia ni. sempat lah jumpa kejap sebelum aku balik kampung raya haritu..
TAPI.. tu pon kejap jea..
and the best part, kitorang G LAST SOPING same2.. :))
seronok jugak.. :)) takpe lah, nanti kita jumpe lagi ehh??




GAMBAR KEEMPAT :

NAME : NURUL AIDA AZWA ABD HALIM
AGE : ** Y.O
STATUS : MARRIED KOT?



dia ni lagi LAMA TAK JUMPA.. ahahha.. macam jauh pulak kan? :))
padahal 1 kolej jea.. tapi yelah, MASING2 BUSY..
termasuklah aku.. ermm, student life kan?
errm, BETUL LAH WHAT PEOPLE SAYS..

JAUH DIMATA, DEKAT DIHATI..

bila dah dekat, takde pon bersua muka. buat hal sendiri jea.. :'I
nampak tak??!! hehe. aku TERASE!
definitely YESS I AM..
AKU NAK DYE YANG dulu.. bukan SEKARANG !!
nvm..



GAMBAR TERAKHIR :

NAME : MOHD KHUWARIZMI JAMALUDDIN
AGE : ** Y.O
STATUS : UNDEFINED! :))




NI boy. BOY? NAPE PELIK KE? hahahaha.. biase jea ni..
macam2 gelaran aku penah bagi dekat dia.. :P
MACAM BAGUS jea dia ni sebenar nye!!
AKU INGAT LAGI MASA SEKOLAH DIA PAKAI BAJU OREN DENGAN SONGKOK !! :))
kau tau tak boy, kau nampak COMEL sangat time tu. AHAHAH. :p
KAU SELALU BUAT AKU TERGELAK DAN SAKIT HATI !!
of course ! kau selalu DENGKI ngan aku. hahahaha




Rabu, 28 September 2011

~ T.E.R.I.N.G.A.T ~

MENGARUT tak ENTRY aku time ni?? rase macam sedih tak entry ni??
HAHA, motif aku tanye soalan bodoh ni.. :P
actually, cerita DISEBALIK ENTRY ni, tetibe last 2,3 days ni
SELALU sangat INGAT dye !!
agak2 korang, DIA INGAT AKU TAKK?? :((
sedih kan??
BETUL ke kalau kita INGAT DEKAT SOMEONE tu, ORANG TU PON AKAN INGAT DEKAT KITA??
tapi aku macam tak percaya jea?? emm..

entah lah, tak tau macammane nak cakap.
yang aku tau, AKU RINDU DIA !! sangat2 !!
aku RINDU dia suruh aku jaga diri..
aku RINDU dia yang selalu buat aku tergelak..
aku RINDU otak dia yang gila2..
AKU RINDU SEGALA2 NYA TENTANG DIA !!

Awak ingat lagi tak??
maafkan saya oke, kalau ni semua punca daripada saya.. :(
awak ingat tak, dulu kita selalu KELUAR SAMA2, RAMANTIK2..
macam gambar ni..




TAPI SEKARANG ????!!!
kita buat haluan kita sendiri.. awak pergi EAST, saya pergi WEST..
HAHAHA, EAST dan WEST??
mentang2lah baru lepas PAPER GEOGRAPHY tadi..
ok ! STOPP !! next entry baru cerita pasal benda lain. :))
kamon, kamon.. back to the topic. :))

haa, SIYES wakk.. saya RINDU awak SANGAT2..
mana awak pergi? nasib baik SAYA ADA GAMBAR AWAK..
since AWAK PERGI, saya selalu baca MESEJ2 AWAK !!
peneman saya tau takk??
saya mesti akan TERGELAK !!
suwitt sangat awakk.. selalu layan karenah saya..
selalu jawab TEKA TEKI yang selalu saya BAGI..
sampai kan ade satu mase, SAYA SANGGUP GOOGLE TEKA TEKI sebab nak BAGI DEKAT AWAK !!! ( TAKDE KERJA KAN? ) :))
and awak AKAN JAWAB TANPA JEMU !!!

KITA ADA GADUH KER??
seingat saya takda.. tapi tak tau lah kot2 awak buat kita gaduh.. HAHAHAA
macam gambar ni..



TAPI TAKDE KAN ??????
Tak tau nape kita jadi camni..
tapi macam best.. kita tak tambah dosa dengan bergaduh..
kita akan amik time kita sendiri..
kita takde BERGADUHH.. tapi sekarang kita dah jadi macam gambar ni..


takpe lah awak.. kita amik AS A POSITIVE lah..
saya ada KEKURANGAN DAN KELEBIHAN sendiri.. macam tu jugak dengan awak..
kita anggap jea PERPISAHAN ni THE BEST ONE..
bukan saya nak cakap yang saya EGO ! NO !!
tapi tulah, if we keep macamni..
SAMPAI BILA??

anggap jea kita masih PERLU MEMATANGKAN DIRI lagi..
POSITIVE oke??
saya selalu ANGGAP, MESTI ADE SESUATU TENTANG SAYA yang tak cukup sempurna lagi buat awak..
dan awak pon mesti ANGGAP, MESTI ADE SESUATU TENTANG AWAK yang saya tak boleh terima..
awak pernah dengar tak, orang ada cakap..

JANGAN MENCINTAI SESEORANG DENGAN KELEBIHANNYA, SEBAB NANTI KITA AKAN TERLUKA DENGAN KEKURANGANNYA..

so? mungkin kita kena belajar lagi MENERIMA ANTARA SATU SAMA LAIN..
ok lah, tu jea saya nak cakap..
JANGAN PERNAH ADA BENCI antara kita..
saya akan selalu TERINGATKAN awakk..
HARAPNYA, AWAK PON AKAN INGAT DEKAT SAYA..

Khamis, 15 September 2011

pantun BERKERAT2,,

hye guys, hahha.
lame tak berSUA MUKA ngan belog ni. hahaha..
actually, tetiba teringat pantun yang penah my BELOVED COUSIN bagi.
nak tau takk? hahhaah

let me type here.. :P
if anyone yang rase nak buang air besar, then dah tak dapat nak tahan sangat..
baca MANTERA ni eh..
was given by, my sister ! :P
ok, let we begin..

" pintal-pintal baju aku, terpintal taik aku " HAHAHHA..
nonsense kan? but, it's funny lah..
korang try lah, tengok, mujarab ke tak. hahaha..
that's all for today ! :))

Khamis, 25 Ogos 2011

entry yang ZERO .

Cinta itu banyak pengertian , tapi bagi aku cinta adalah kawan sejati.. orang yang mencintaimu meskipun telah mengenalimu dengan sebenar2nye iaitu baik dan burukmu. Setiap yang kita lakukan biarlah jujur kerana kejujuran itu terlalu penting dalam sebuah kehidupan. Tanpa kejujuran hidup sentiasa menjadi mainan orang oleh itu jangan tertarik kepada seseorang kerana parasnya, sebab keelokan parasnya dapat menyesatkan . jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerana kekayaan dapat musnah. Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerana hanya senyum dapat membuat hari2 yang gelap menjadi cerah ibarat kata orang setiap bunga mawar pasti ada durinya. Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagiaan, seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab manis didalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya dan jika seseorang hadir dalam hidup kamu, dan menjadi sebahagian daripada kamu, tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi, jangan terlalu bersedih, terimalah kenyataan itu dan sekurang2nya dia pernah membahagiakan kamu tetapi apabila ada yang datang jangan biarkan ia berlalu pergi dan jika esok kalau ia masih bertandang jangan harap ia akan datang kembali..

Isnin, 15 Ogos 2011

~ BALIK KAMPUNG ~


GUYYS !! TENGOK APE YANG AKU DOWNLOAD NIH .. HAHAHA :))






dah napak belomm?? YEHAHH !! nak balik dah !! HOREAYY !! :))
another 8 DAYS LEFT.. dalam hati dah berbunga RIANG !!
terbayang dah kampung.. :P
HUHUHU..
TAPIIIII..............
week before cuti ni banyak sangat kerja yang menuntut KESABARAN aku. :P
erm, kamis ni aku ade SLIDE PRESENTATION. nak kena HAFAL 100 GAMBAR berserta INFORMATION tempat tu!!
DASYAT TAK???
plish say YESS !! HAHAHA :))

HOPEFULLY, aku dapat buat yang terbaik..
semoga berkat doa mak ngan ayah, aku dapat buat slide ni dengan hati yang tenang..
PERGHH ayatt.. haha :))
betul lah kan, doa ibubapa tu PENTING !! nak2 lagi time tengah study ni..
ermm, arini ingat nak buat PRESENTATION CTU..
slide dah siap, aku buat SORANG tau tak?? HAHAHA
takpe lah, kann???? :P
ape lagi ek nak fikir sebelum BALIK RAYA ??

Err, VIDEO ARAB dah siap, and akan DIHANTAR HARINI.. :))
VIDEO COMMENTARY tour guiding still in PROGRESS.. 80% done !
just tinggal introduction and burn dalam cd jea..
SUBMISSION DATE on 25 aug.. tapi aku hantar awal..
haa? SEBAB APE??
huhu, kan dah TERTERA tiket bas aku 24 aug.. mesti lah anta awal..
25 aug tu aku dah sapai SEREMBAN dah ponn.. :P
TAPII.. tak best lah !! :(
22 AUGUST ade quiz GEOGRAPHY TOURISM.. :(
ermm.. HAHAHAA.. still nak kene study..

takpe lah, adat lah orang tengah study kan?
lagi 2 semester jea tinggal.. sabar ye? HAHA :))
nanti time raya, aku boleh enjoy sikit..
NAPE SIKIT?
* wondering..
HAHAAHA, sebab nak jea cuti raya..
aku ade TEST GEOGRAPHY TOURISM, TEST TOUR GUIDING, TEST AKAUN, etc..
nampak takk? huhuhu..
oke lah, aku nak bersiap pergi kelas ni..
see u soon !! :))

Sabtu, 13 Ogos 2011

nothing to SAY .

macam BEST je pulak kan tajuk entry aku nih? :))
actually, aku dah malas nak cakap BANYAK.
cuma tunggu, RAYA, RAYA, dan RAYA.. :))
hahaha. another 10 days LEFT nak balik rumah.
ERR.. something happen this EARLY MORNING !
guess lah cepat..

HAHAHA, let me began the story..:P
pagi tadi, macam biasa, kelas TOUR GUIDING..
aku dengan AIN NAZEERA dah OVERexcited nak masuk kelas..
tapi... pintu kunci pulakk.. :))
NVM lah, duduk jelah tunggu.. sebab miss pon DAH NAMPAK KITORANG SAPAI AWAL.. :))
ok, lepas dah 1 story.. HAHAA

NEXT PART pulak, tengah dalam kelas..
miss duk sibuk DISCUSS pasal PAST year, and tanya sorang2..
tetiba sapai PART SYAMER.. dengan selamba, atau dalam erti kata lain, STRET TO DA POINT..
dye boleh cakap dengan miss TAK BUAT lagi. HAHAHA
then, macam biase lah.. miss pon terus tanya..
" SAPA TAK BUAT LAGI, PERGI BUAT DEKAT LUAR SANE ! "
ape lagi kan, kitorang pon bangunlah pergi duduk luar kelas..
and for me, THIS IS DA SECOND TIME duduk luar kelas MISS LINIE.. :))
same lah macam KAWAN SEANGKATAN aku si AIN NAZEERA.. :))

aduhh, FINAL dah semakin hampir..
tapi apesal ntah MASALAH kitorang ni.. HAHAA :))
oke lah, GOT SOMETHING TO DO..
see u soon.. :P

Khamis, 11 Ogos 2011

kejadian semasa kelas TOUR GUIDING :))

erm,, part ni memang aku takkan LUPA !
dah 3 semester aku belajar, BUT aku ase semester 3 ni THE TROUBLE 1 for me.. :))
macam2 hal jadi. semester ni jea, 3 KALI aku demam.. :))
BEST KAN?? please say YESS !! hahaha :))
GILA ! oppss.. sorry.. bulan ramadhan kan?
tak baik mencarut.. :)

haa, ni nak cerita.. pagi tadi ade kelas TOUR GUIDING, pukul 11.20..
tapi aku bersama AIN NAZEERA terlewat sikit. huhuhu :))
pastu miss cakap " DAH ! TAK PAYAH MASUK ! "
aku pon rasa nak tergelak jea.. HAHAHA :))
ramai kot tak dapat masuk..
8 ORANG TU.. :))
erm, naik lah percent aku.. :P
nak tau tak sape 8 orang tu?
MEH AKU SENARAIKAN.. :))

1- ( AKU LAH )
2- AIN NAZEERA
3- NORSYUHADA IZZATI
4- SYAKILLA SYED ALWI
5- IZZAT FIRDAUS
6- HAZIQ ILMI
7- EDWAN IKRMAR
8- SYAMER HAMDAN

cukup tak? HAHAHA :))
2 jam SHARP kitorang dok tercongok depan kelas tu..
( DENGAN HARAPAN MISS NAK BAGI MASUK )
HAHAHA.. tapi still tak dapat masuk.. :((
HIBA HATI.. :P

haihh, biler tak masuk kelas.. mulalah kitorang buat AKSI TERLAMPAU..
bukan hape, BOSAN BAQ HANG.. hahaha :))
dengan PANAS lagi, MENGANTUK lagii.. :))
dah lah, malas nak cerita banyak..
tengok jelah GAMBAR2 ni.. :))




gurl ni AIN NAZEERA BT SARIZAN. hahaha :)



ni KAKI HAZIQ ILMI yang memakai sandal SYAKILLA SYED ALWI :))
konon nak jadi PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR ! :P




ni HAZIQ ILMI dengan gaya KUAK LENTANG.. :P
nak pergi swimming pool tak mampu, cuma mampu TERLENTANG dalam bilik TR304 :))




SUBANG ALAF baruu.. hahahaha :))
idea kreatif dari HAZIQ ILMI...
oke lah, sekian..
untuk entry MALAM INI..












zaman sekolah, lets the pictures tell us everything :)


time ni kena denda dalam CHEMISTRY LAB.. so sweet.. :))




ini FIEZY dengan ARYL.. lelaki paling poyo dengan lawak bodo mereka. tanpa mereka, kelas terasa sunyi.. :)




ini picture kelas aku, 5 BESTARI. tapii, bestari kah student didalamnya? hahaha :))




this one, MIMIE, ATHIRAH, BAIZURA, TEACHER AZLINA, EFA & ME :))
kami punya group, MET2B..
stand for??
M = mimie
E = efa
T = tiera

2B = biella and baizura :))

sweet kan? :))
i love them..


erm, for the time being, ni jea pictures yang ade..
INSYAALLAH, ade mase upload lain :))
tetiba rasa rindu zaman sekolah..
kan best masa dulu?

Rabu, 10 Ogos 2011

untuk my beloved ADIK :)

haii semua, nak makan tak? HAHA
sorry, puase tak?? huhu :))
entry kali ni nak BERSstory pasal ADIK aku yang sorang ni.. :))
rindu sangat dekat dia..
DIA tempat untuk aku melepaskan GERAM, tempat aku nak memadu KASIH, tempat aku BERHARAP, tempat aku BETGADUH, tempat untuk teman aku BERWINDOW SHOPPING, juga tempat untuk SEGALA2 nya lah.. :))
even, kadang2 aku rase macam nak CEKIKK jea dia.. HAHAHA :))
* HOW CRUEL I AM? HAHAHA :))
tapi, deep inside my heart. AKU SAYANG DIA SANGAT2..
dia sorang jea adik aku, and aku sorang jea AKAK dye..
sebab, ABG kitorang dah lama takde.. :((

haa, focus dekat main topic balik.. :))
aku baru nak sembuh daripada DEMAM ni, sedih sebab TERPAKSA berSURVIVE sorang2.
HAHAHAA :))
but, NVM lah. i'm 19 already.. :))
kata nak belajar berdikari kan?
tapi, kadang2 rase sedih jugak.. SEBAB ??
HAHAHAH
em, SELALUNYA , if aku demam.. AYAH AKAN SPEND WHOLE TIME DENGAN AKU.. :))
MAK AKAN MASAK APE YANG AKU NAK MAKAN.. :))
seronok kan? huhu

tapi sekarang aku demam di perantauan. jauh dari family.. TAPI..
aku ade ramai kawan yang TAKE CARE pasal aku..
thanks a lot friends :))
i love u'olls..

pagi tadi my mom call, tanya dah sihat belum..
then, mestilah aku cakap dah sihat kan? nanti diorang risao pulak..
lepastu mak pon cakap.. ADIK PON DEMAM.. huhuhu.. nak tergelak nih?? :))
UNTUNGLAH DYE.. :))
mak jage dye sorang jea.. :P
kalau aku ade dekat rumah sekarang kan, MESTI BEST !!
boleh sakat adik..
the best part kalau adik aku demam.. mesti dye akan cakap camni..
" angah, tolong amikkan aku air " ( ataupun benda lain yang dia naklah )
aku mesti pergi amik.. then, tak sapai sepuluh minit aku duduk.. mesti dye mintak yang lain pulak.. and aku tanpa SEGAN SILU.. aku cakap, lepas ni ape lagi yang kau nak suro aku amik?
HAAHAHAH, kejam tak??
and adik akan jawab. oke, takpe ngah, nanti kau demam tengoklah..

haa, time aku demam.. ADIK AKAN BUAT APE YANG DYE CAKAP. hehehe..
tapi, aku tak marah ponn.. dah biase ngan dye tu.. :P
tapi AKU TAK TIPU lah, aku TETAP SAKIT HATI. hahahaah :))
best kan dapat adik macam dye??
* QUESTION MARK :))

tunggu lah aku balik 24.8 ni.. teruk kau.. huhuhu
aku nak manja2 dengan mak ngan ayah pulak oke?
don't disturb me !! :P
ehh !! korang nak tau tak? adik aku penah cakap camni..
" angah, kau nak tau tak, hidup aku tak lengkap kalau sehari tak kacau kau "
time aku dengar tu kan, nak tergelak pon ade. tapi sengaja TARIK MUKA KETAT. hahaa :))
pastu mak aku cakap, '' Haa, tu yang jadi punca gado tu "
huhuhu.. ala, biase lah gado2 kecik tu.. :))

Jumaat, 5 Ogos 2011

- RAGAM RAMADHAN -


^
^
* KORANG MAMPU KE NAK BUAT MACAM NI?
TAPI, AKU BERSAMA 2 ORANG BEST FRIEND AKU MAMPU BUAT MACAM NI..
korang nak tau sapa?
AIN NAZEERA DENGAN NUR ASMIDAR LAH :))
hahaha, actually kitorang baru balik dari BAZAR RAMADHAN..
tapi nak dekat nak buka, kitorang pun buat lah
LAGAK AKSI NGERI.. :)
bukan selalu pon.. :)

* P/S :
adik2 dekat luar sana jangan ikot macam kakak2 ni buat tau..
kalau jatuh nanti kena bangun sendiri.. :)
AMARAN KERAS !


hari nih dah masuk hari ke5 kita berpuasa.. oke tak semua?
ke ada yang PUASA YANG YOK, TENGAHARI BUKAK PERIUK?
HAHAHA :D
tapi aku pelik lah, kenapa lah sesetengah orang ni, tak puasa?
PELIK BIN HAIRAN BIN CURIGA lah?
bukan nya susah pon nak puasa, just tahan lapar dan dahaga jea..
macam petang tadi, time aku tengah nak buat video arab, ade lah mamat2 motor
ni dok lalu depan kitorang..
sambil lalu tu, nak tau tak diorang bawak ape?
HAA.. AMIK KAU !!
dengan JUG, AIR JAMBU 2 PAKET.. dok tayang kat depan kitorang..
ASTAGFIRULLAH.. kitorang mengucap dalam hati..

yang kitorang jadi BERTAMBAH GERAM tu, diorang sibuk dok mengacau kitorang !!
duk lalu2 depan kitorang... APE !! diorang ingat kitorang punya iman ni lemah sangat ke???
SORRY LA DER.. korang ingat korang tu bagus sangat ke tak puase????
GERAM kot aku.. mencarut2 aku dengan korang ni..
nasib gambar korang, kitorang tak sempat snap !
kalau tak???
FIKIR SENDIRI ea??

kitorang ni bukanlah alim sangat.. tapi sedarlah sikit.. kita ni orang islam..
bukan setakat dalam KAD PENGENALAN jea islam, tapi mencakupi semua dalam diri kita..
ok lah, kalau korang taknak puasa, tapi PERLU ke nak TAYANG depan kitorang yang kau tak puasa?
HELLO !! budak kecik pon tau puasa tau tak??
ni korang yang dah TUA BANGKA pon taknak puasa..
MEMANG hantu lah korang nii.. !!!

last announce, KITORANG MEMANG GERAM dengan korang..
bukan sebab korang tak puasa jea,
tapi sebab KORANG MEMPERSENDAKAN AJARAN ISLAM !!!!!!!
memang korang ni ISLAM dalam KAD PENGENALAN jea !!
aku harap, satu hari nanti adelah PEMBALASAN untuk korang..

bukan ape, korang tu LELAKI, i repeat, LELAKI !!
1 fine day korang akan ade family sendiri,
macam ni ke korang NAK AJAR ANAK BINI KORANG??
korang fikir2kanlah yea?
ini URUSAN KORANG DENGAN YANG ESA.. :))

* p/S
ya allah, aku mohon KAU jauhkanlah diriku dengan lelaki2 sebegini..
janganlah KAU jadikan mereka sebahagian dariku, mahupun ahli keluargaku..
aminn..

test GEOGRAPHY TOURISM :))

inilah muke aku time jawab TEST GEOGRAPHY semalam.. :))
perghh, dye punye soalan memang terbaik lah !!
dapat jea paper soalan, aku dengan teman serumah MERANGKAP teman sekelas atau DALAM BAHASA ILMIAHNYA teman bergosip terus tersenyum.. :))
nak kata apa tak tau?? HAHAHA
kitorang pon berlagak POYO la kan, terus jela jawab..
jawab, jeling, jawab, jeling. tu jela keje kitorang.. HAHAAH :))

* SELEPAS 1 JAM SETENGAH
sambil menongkat dagu, aku menjeling dekat teman sebelah.
dan kami pon bertukar senyuman.. :))
kami pon segera menghabiskan AYAT TERAKHIR.
aku repeat AYAT TERAKHIR.. hahaa :))
dengan sekali ANGGUKAN.. kami pon bangun dari tempat duduk kami..
lalu menghantar KERTAS JAWAPAN..

sambil bersalam dengan miss.. aku cakap, TENKIU MISS..
dan kami berlalu keluar.. sampai di luar, kami terus tersenyum.. :))
dan akhirnya kami berkata..
emm...... :))

* P/S
faham2 sendiri lah ye? :))

Rabu, 3 Ogos 2011

my GORGEOUS day :)

haa, ni dah masok entry ke3 untuk hari ni. :P
apelah aku ni, kalau takde entry, takde langsung. biler sekali mula terus tak henti. :))
huishh, selamat dah lepas slide presentation tour guiding tadi.
NERVOUS i say you. haha :))
nasib baik dapat buat EVEN gagap !!
normal la kan, AT LEAST aku dah try.
next presentation, which is yang betul2 punye presentation..
I HOPE I CAN PRESENT MUCH MORE BETTER. :))

OKE, cerita malam ni pulak.
TEST GEOGRAPHY TOURISM, bebal otak aku.. HAHA :))
ni tengah study, but yet, biaselah aku kan?
SAMBIL MENYELAM MINUM AIR.. :))
ermm, macamane ntah nak buat test ni?
paham pon paras hidung.. :P
HOPEFULLY, soalan nyer senang..
geography oh geography.. KENAPALAH KAU MESTI ADE?
hahaha :))

1 - NORTHEN EUROPE
2- SOUTHERN EUROPE
3- MEXICO
4- CARRIBEAN
5-WESTERN EUROPE.

kenapa? kenapa? dan kenapa kau mesti ade dalam hidup aku? :))
ape aku nak jawab ni? HAHAHA :))
physical characteristics, tourist attraction and destination..
sume nak jawab..
oke lah, nak sambung study. japg malam kang takde lah terbabas sangat.. :))

nak tau cerita selanjutnya, TUNGGU ESOK oke?
when i'm free, i will write..
ape jelah akan jadi malam ni kan?
..................


perasaan APEKAH ini ?

haii, kite berjumpe lagi bagi entry kedua hari ni.. :))
actually, tak tau pon nak coret ape. tapi hati terasa nak bercerita. :))
tapi tak tau dari mana nak mula. :))
dari mana nak bercerita.

korang ingat tak entry aku on 1 ramadhan?
kan aku ade mention about someone ni? tetibe rasa rindu yang menggunung. HAHA
tapi.. takkan lah.. :P
takpe la, orang kata, takkan lari gunung dikejar.
ade jodoh tak kemana..
betul tak?

actually, aku tak kisah pon nak kawan dengan siape, BUT plish aware that aku tak suke orang arrange hidup aku. aku tak kisah if nak bagi opinion or so what ever, but plish..
jangan SESEKALI tentukan hidup aku. :))
my mom and my dad pon tak kisah aku nak kawan ngan sapa..
tapi yelah, aku kan perempuan..
so batas pergaulan tu mestilah kena jaga.

OKE ! i admit yang aku ni jugak ramai kawan lelaki. repeat, KAWAN lelaki..
bagi aku, kadang2 kawan lelaki ni sporting, and open minded SIKIT lah dari kaum hawa..
bukan aku nak cakap yang aku tak kawan dengan kaum hawa, tapi kaum adam lebih sikit lah percent nye.. :P
but, both gender adalah kawan aku. :P

aku ni takde lah memilih orang nye, tapi ntah lah. HAHA
siyes aku rindu giler dekat dye.. :'(
tapi ntah lah. agak2 raya ni dye balik tak?
boleh jumpe kalau ade rezeki and ade jodoh..
CIK CT.. cepat lah bagi cadangan macamane.. :P

rasa macam nak UPLOAD jea pic dye..
HAHAHA, tapi mustahil lah.
kitorang belum ade pape and tengah complicated sikit. :P
moga ALLAH permudahkan jalan kitorang.
aminn..
plish pray for me readers.. :))
oke lah, kite akan jumpe untuk next entry. hehe..
MAYBE ENTRY PASAL RAYA pulak..
who knows?
:))

* p/s
petang ni nak beli tiket RAYA.
macam biase lah, excited nak balik seremban..
dekat kedah ni sebatang kara, dekat seremban dengan family..
dengan kawan, dengan memori, :))

nak coret ape pagi ni?

hai, assalamualaikum. selamat bersahur. ngee :))
erm, sahur ni aku makan meggi dengan nescafe jea, ringkas dan padat. HAHA
sedih bersahur tanpa family. huhu :))

eh ! tenkiu dekat CIK CT sebab buat wake up call. :))
kalau tak, memang tak sedar la jawab nyer. :P
and memang tak sahur la aku.. :))

aduh ! arini ade SLIDE PRESENTATION tour guiding. macam mana ntah?
hahaha, mintak ALLAH permudahkan lah segalanya.
jangan lost kan memory aku ni..
sebab, macam dah tak mampu lagi untuk berbuat ape2. :P
malam ni, test GEOGRAPHY TOURISM pulak.
memang la kan. HAHAHA
dah lah macam susah. :P
ishh, ape lah. mane boleh cakap macam tu,
cube cakap benda apa yang mudah kat dalam dunia ni?
takde kan? so...
RENUNG2KAN. :))

lepas sembahyang ni, nak study lagi slide presentation.
hopefully, semuanya berjalan lancar.. :)
even ni hanya latihan, tapi gemuruh la. :P
huhu. ok la, jumpe kejap lagi eh.
aku nak menunaikan fardu subuh sebentar. :))

Ahad, 31 Julai 2011

doa seorang wanita :)

YA ALLAH..
aku menyanyangi dia, andai telah kau takdirkan dia adalah jodohku,,
kau satukanlah hati kami, seiringkanlah perjalanan kami,
tetapkanlah iman kami, dan janganlah kau sasarkan pegangan agama kami..
YA ALLAH..
andai ditakdirkan suatu hari kami akan bersama, kau jadikanlah dia seorang suami yang menyanyangi diri aku,
menjadi ayah yang terbaik buat anak2ku..
menjadi ketua keluarga yang baik dan tidak melalaikan ajaranmu dan sentiasa mendidik kami..
YA ALLAH..
aku mohon, walau beribu batu kami terpisah. mohon dikuatkan jodoh kami..
jauhkanlah permusuhan dan persengketaan antara kami.
sesungguhnya, aku menyanyanginya..

TETAPI,
YA ALLAH..
sekiranya dia bukan milikku, kau kekalkanlah perasaan sayang ini sebagai seorang sahabat..
jadikanlah aku seorang sahabat yang akan sentiasa berada dekat dengannya ketika dia memerlukan seseorang..
YA ALLAH..
kau hadirkanlah seorang wanita yang selayaknya untuk dia..
kerana aku tahu, tidak semua manusia ini sempurna.
aku akan selalu mendoakan yang terbaik untuk dia..

AMINN YA RABB ALAMIN..



pertama ramadhan ;)

haii u'ollss. arini aku tak sedar pon untuk bersahur.. :))
gara2 malam tadi tidur lewat, around 4am baru tido if i'm not mistaken. :))
nak tau tak aku buat ape jea? berFACEBOOKing bersama cik ct & wan salmi faizah..
then, continue berYM pulak dengan cik ct, memang tak tido la jawabnya kami.. :))
ingatkan nak stay jea sampai sahur, tapi mata ni pulak MENGGATAL nak tidur sekejap.
then, inilah HASILNYA.. :))

bangun2 tidur, tengok jam dah menunjukkan 9 am.. ( MUKE TERKEJUT )
hahaha, siyesly. memang tak sedar ! ingatkan jam bunyi untuk bangun sahur, rupanya reminder nak buat video assignment arab. hahaha, nasib baik aku tak minum. :))
nasib baik lah malam tadi ade jugak alas perut sebelum tidur, kalau tak.. mau pengsan aku.. :))

dah basuh muka semua, then aku tengok lah fhone.. guess what is happen?? :))
berMISKOL2 from my mom, my dad, my frends sume lah.
and what SURPRISING me is, someone send message to me..
berkali2 bace mesej tu, takot kot2 aku tengah mimpi lagi.
aku tonyoh mata sekali, ( eh, ade lagi mesej ni )
sekali lagi aku tonyoh ( and still ade )
THAT'S MEANS???? aku tak mimpi. hahaha
dalam hati berbunga riang.. :))
TAPI.. jangan nak riang sangat la !!
sabar dulu, jangan gelojoh. :P

ape aku nak buat ni? hahaha..
rindu gila meyh! bape lame dah tak mesej, then tetibe pagi ni dye muncul..
I'M TOO SURPRISING !!
YA ALLAH.. inikah petanda nya? :))
aku akan tetap terus BERDOA untuk kami....... :))

Sabtu, 30 Julai 2011

~ MARHABAN YA RAMADHAN ~

Haii, assalamualaikum u'olls.. lame tak update entry ni. malas nak open lappy. :))
boleh caye ke? hahaha..
oke, entry kali ni pasal RAMADHAN yang bakal menjelma. :)
alhamdulillah, aku berkesempatan jugak aku nak menyambut ramadhan pada tahun ni.
mintak dipanjangkan umur aku sebab aku nak menghabiskan ramadhan pada tahun ni..
mudah2han.. :))

selepas ramadhan, mestilah HARI RAYA kan? selepas setahun syawal meninggalkan kita, dia kembali lagi menjengah kita.. :))
kadang2 terdetik dalam hati kecil aku ni,,
" BERKESEMPATANKAH AKU NAK MENYAMBUT RAMADHAN DAN SYAWAL PADA TAHUN HADAPAN? "
betul tak cakap aku ni korang??
kita akan berasa seronok tika ramadhan menjelma, tapi akan merasa sedih saat ramadhan melabuhkan tirainya.. :((

bila ramadhan telah berakhir, aku mesti akan cakap. sempatkah aku nak menyambutnya ditahun yang akan datang? dan ALHAMDULILLAH.. tahun ni aku berkesempatan lagi untuk menyambutnya. :))
tak sangka kan? begitu cepat masa berlalu.. :))
haa, HARI RAYA yang paling aku tunggu, masa ni semua ahli keluarga akan berkumpul.
SANGAT MERIAH !! masa nilah nak berkumpul bersama sanak saudara, yang jauh akan pulang kedesa.. ( TERMASUKLAH AKU, SEORANG PERANTAU ).. :))

aku merantau bersebab, sebab nak mencari DIPLOMA untuk dihadiahkan buat AYAH & EMAK
pada suatu masa nanti. INSYAALLAH.. :))
please pray for me.. itu janji aku untuk diorang, aku takkan sia2kn ..
insyaallah, kalau ade rezeki, aku akan sambung ke DEGREE pulak.. soal hati dan perasaan, takde buat mase ni. setakat RELATIONSHIP biase tu, adelah.. :P

haa, sambung balik topik utama. HEE :P
bulan yang penuh berkat ni, jom lah kita beramal ibadat.. mengumpul pahala yang kian berkurang tanpa kita sedari.. :P
INSYAALLAH, kalau takde kelas, test, quiz dan sebagainya.. aku akan meramaikan jemaah teraweh dekat masjid dan surau ni..
same2 lah kite mengumpul pahala.. bulan yang baik ni, ambillah masa untuk mendekatkan diri KEPADANYA..

masa berlalu dengan begitu pantas, nanti, tanpa kita sedari.. berakhir sudah RAMADHAN..

sekian coretan saya pada masa ini, :P
akhir kata MARHABAN YA RAMADHAN.. :))

* p/s
actually, dalam hati dah tak sabar nak raya. sebab rindu gila dekat MAK, AYAH & ADIK..
even baru balik cuti minggu lepas. :))
kadang2 terfikir, macamane la nanti tetibe aku kene kawen? HAHAHAAHA
and terfikir jugak, macamane nak sambung blajar LUAR NEGARA nanti? :))
sebenarnye, berjauhan ni membuatkan fikiran kita jadi lebih matang.

Rabu, 13 Julai 2011

ape yang korang napak ? :))





HAA, APE YANG KORANG NAMPAKK ?? jeng, jeng, jeng...
nampak takk " FIRST CLASS MENYINARI PERJALANAN ANDA " ahahaha :))
kalau korang tak tau or buat2 tak tau, meh ni aku tolong gitau. :))
nilah TIKET BAS NAK BALIK SEREMBAN... happy tak? please say yess !! AHAHAHAHA :))
korang tau tak, ni saat yang aku tunggu tau!! bukan senang nak balik seremban, TU PON KALAU CUTI LAME jea. hahaha

okk !! first thing nak buat bile dah sampai rumah.. * sambil berfikir *
ok, i have da answer, AKU NAK TIDO FOR DA WHOLE DAY :))
nak qada' tido, hahaha.. lately ni busy sangat, penat tau tak? and esok aku punye trip.. fuhh, takot kott.. boleh ke aku bg comentary kat depan orang ramai? AHAHAAHA
frankly speaking, aku ADE PERASAAN GEMURUH tu. HAHAHHAA :))
btw, i try my best.. :))

second thing pulak, nak prepare untuk buat individual comentary.. kat mane tah nak buat?
emm, NAK BUAT DEKAT NEGERI SEMBILAN.. !! aku kan anak nogori, so,, aku mesti explore tempat2 pelancongan dekat n9 yang ramai orang tak tau.. * TERMASUK AKU.. :)) *
siyes cakap ni, yang aku tau dekat n9 tu, PD, SERI MENANTI, KRAFTANGAN, tapi yang lain aku tak explore lagi. HAHAHAHA.. sampai la satu hari tu, tangan aku dok menggatal cari DR GOOGLE, baru aku tau kat n9 ni banyak gak tempat yang aku tak penah pergi. AHAHAHA..:))
best jugak kan amik tourism ni? :P

okk !! selesai koje aku.. * berfikir sejenak *
YA ALLAH.. BARU TERINGAT!! ingatkan cuti dapat la rest kejap, rupenyer masih ade ASSIGNMENT, PRESENTATION, ngan TEST yang berebut2 nak bermanja ngan aku. HAHAHA :)) naik jea cuti, 2 TEST menanti aku dengan SENYUMAN.. HAHAHA :))
TEST TOURISM GEOGRAPHY AND COMPUTER. rase nak gelak berdekah2..
AKU NAK GRADD !!! taknak blajar dah. HAHAHAA.. :))
sabar oke? just for 2 sem left.. :))
aku yakin kejayaan dah tunggu aku, biarlah letih sekarang.. kan? :))

aku ingat lagi SOMEONE ni pernah cakap ngan aku, " STUDY2 JUGAK, SEMBAHYANG JANGAN LUPE " :)) sweet tak dye? * dalam hati berbunga2 bila he say's macam ni *
ase macam, ntah la.. dia tak pernah lalaikan aku.. waktu aku study, dia tak kacau pon.. but sometimes, he love to membebel dekat aku.. AHAHAHA :))
tapi, kenapakah kami dah jarang contact sekarang? SEBABB.. dia kecik ati dengan aku..
AHAHAHAA :)) sory la wak, I DID NOT MEAN IT.. jangan marah2 ea, nanti kena jual. HAHA
apesal tah pagi2 ni melalut ingat dia pulak? AHAHAAHA..
ADEKAH RINDU DATANG BERTAMU?? :D hahahaha
takpe la, kalau ade jodoh tak kemane.. kan? tapi, honestly aku cakap, memang UNTUNG la if sape2 jadi wife dia.. :))

16 JULY 2011....
COACH PANCARAN MATAHARI..
FROM SHAHAB PERDANA -- SEREMBAN.. :)
wait for me oke? rindu sangat2 ngan mak n ayah..
nak citer macam2 ape yang dah jadi for dis sem.. AHAHAAH :))
adikk... RINDU KAU GILER2.. :))
tunggu oke? * eh kejap !!
ADIKK, AKU DAH BELI JERSI MALAYSIA !! AHAHAHA
kau punye aku beli nanti la ea? takpon nanti kite tgk dekat seremban.. aku dah sengkek bulan ni.. bayar sewa uma dah RM300 .. mahal tak? dengan trip lagi. HAHAHA..
oke, stop dulu !! nak siap pergi kelas.. adikk, kite jumpe dekat seremban yerr?? :))

LOT'S OF LOVE,
NURUL NABILA ABD LATIFF

Isnin, 11 Julai 2011

~ masalah a.k.a problem ~

" YA ALLAH, AKU MOHON, BERKATILAH DIRIKU.. LINDUNGILAH AKU DARI TERSASAR DARI LANDASANMU.. ANDAI INI UJIAN DARIMU SEBELUM AKU BERJAYA.. AKU REDA ANDAI INI TAKDIR BAGI DIRIKU.."

" YA ALLAH, BERILAH AKU KEKUATAN ROHANI DAN JASMANI.. HANYA KEPADAMU AKU BERLINDUNG.. HANYA KEPADAMU AKU MEMINTA, AGAR DIBERI SEMUA KEKUATAN INI.. "

ya allah, berat kepala nak fikir semua ni.. lately ni, dah lah busy dengan trip, tambah pulak dengan masalah yang bertimbun2 ni.. mane nak fikir dulu?
ape kate korang?

actually, kadang2 aku rasa macam jalan yang aku pilih ni salah? guess why?
erm, meh la aku citer serba sedikit eh?
dulu, mase time sekolah2.. aku dengan kawan aku ni ade minat yang same, nak tau?
iaitu dalam bidang architecture.. selalu jugak kitorang berangan menda alah ni. ahahaha :))
tapi ending nyer?? sumer dah tukar course.. :))

erm, pendirian aku tak tetap ke? hhaha.. yer, aku ngaku, aku minat dua2 bidang ni.. tapi, ape mampu aku buat? I ONLY CAN CHOOSE 1 !! kadang2, aku ase macam aku menyesal amik bidang tourism ni, and tinggalkan CIVIL ENGINEERING sedangkan aku tau, aku harap sangat dapat offer nak further study dalam engineering.. BUT...
bile dapat offer, aku yang lepaskan? kenape macam tu? tapi takpe la, sebab aku minat jugak dalam bidang TOURISM ni.. :))
anggap jela bukan rezeki aku nak jadi engineer.. :)) THINK POSITIVE OKE ?!!

tapi,,, hahahaha.. (ADE PULAK TAPI EA?) :P
bile dah further study ni, macam2 masalah yang timbul.. macam main tarik tali pulak dengan aku.. haa, time ni mulalah otak aku pikir yang KARUT2. ahahaha
sejak aku duduk kedah, dari 24 JUN 2010 ( awal sem 1 ) aku tak pernah rase rindu dekat family menggile, takde pulak selalu tipon2 mak ngan ayah. HAHHAAH..
TAPI.... sekarang bile aku dah SEM 3 .. mak oii, selang sehari nak tipon mereka.. :)
RINDU SANGATT !!
diorang kekuatan aku.. :'0 AKU HARAPAN DIORANG !!
tu yang kene ingat..

aku menapak atas kaki aku sendiri dekat negeri orang nih.. takde sape yang tolong aku..
sume nyer aku buat sendiri.. basuh baju, makan, SUMER SENDIRI OKE?? i repeat, SENDIRI !!
AHAHAAH :O
naik sem 3 nih, makin mencabar keimanan aku.. dalam sembahyang aku tak penah lupa doa, mohon ALLAH tetapkan hati aku, jangan sasarkan landasan aku.. aku bukanlah alim sangat, tapi aku tau bezakan mana baik, mana buruk.. I ADMIT, aku ade jugak buat salah.. tapi tu biarlah aku jea yang tau.. :(

minggu ni trip aku, boleh ke aku handle? AHAHAHA, satu soalan yang bernas.. :))
tapi.. YAKIN PADA KEMAMPUAN sendiri oke??
aduhh, bape banyak "tapi" dalam celoteh aku malam ni kann? AHAHAHHA
em, aku pon tak tau ape yang aku merepek ni, yang aku tau..
AKU NAK HARI SABTU DATANG DENGAN SEGERA !!!
aku nak balik SEREMBAN !!
aku nak MAK NGAN AYAH..
banyak benda aku nak cerita.. tapi macam tak tau dari mana nak mula..?
can sum1 suggest me how?

oke la, next time jumpa lagi ekh? nak tenangkan fikiran kejapp..
CEWAHH.. hahahaa.. ayat mintak penampo.. :))
aku mintak dengan ALLAH, yang aku akan selamat menghabiskan sisa baki SEMESTER aku disini.. seterusnya aku dapat berjaya..
JUST LEFT ANOTHER 2 SEM ONLY !!
practical aku nak buat dekat seremban oke.. AGAIN..
SEREMBAN !! :))
so that, aku boleh duduk dengan MAK N AYAH :))

oke la, good nytes all da readers.. esok kite sambung lagi if i ade mase..
lately ni a little bit busy.. :((
and i feel very2 tired..
aku mintak, tolong same2 bagi support dekat aku yer? :))




Khamis, 30 Jun 2011

I'M TIRED :)

assalamualaikum semua. :) ape kabar? AHAHA.. motiff sangat kan?
arini hari jumaat ataupun dalam english harini friday. :)) HEHE..
pagi tadi, kitorang ade kemahiran insaniah untuk sem 2 punye. pelik tak? sekarang dah sem 3 but buat untuk sem 2 punye. HEHE :))
actually, kitorang repeat benda alah ni.. sem 2 ritu sume orang tak buat.. :P
tu pasal pagi tadi dengan SUKA+RELA pergi menghadiri CERAMAH ni.. :P
dah lah tengah demam, again i repeat.. DEMAM oke? hahaha
ni pon still pening kepala, but biase la.. still nak update belog ni.. :))

haa, nak tau tak? tadi ayah kol.. pastu ayah cakap macam ni..
" angah nanti pergi kelinik tau check demam tu ''
aku pon jawab,, jeng, jeng, jeng... :P
" harini dah tak panas lagi '' ( tapi actually still panas ) HAHAHA
aku nak serah diri dekat DOKTOR? MEMANG TAK la kan.. HAHAHAH...
nanti doktor cucuk aku dengan jarum, APE PON TAK BOLEHH !! huhu
nanti aku nanges, HAHAHA.. sape nak teman aku? sape nak pujuk aku? HAHAHA..
dah lah DYE takde dekat sini. HUHUHU :((
paling aku takut, KALAU KENA TAHAN WARD.. HUWAA.. memang semalaman la aku nanges..

ok, tak mau dah citer pasal ni. aku nak focus kat main topic here. HAHAHA
again, MAIN TOPIC.. :))
aku PELIK + HAIRAN la dengan perangai manusia ni.. ade jea tak kena kat mata orang lain..
haa, yang tu tak kisah laa. tapi yang aku kisah, sebab orang lain, TAPI orang lain yang kena tempias.. itu yang buat aku bengang !!!
ingat sendiri la, sumer ni punce dari ape.. penat la berkias2.. tapi tak faham bahase gak !!
LANTAK KORANG laa.. malas nak amik tau. pandai2 la kite survive ikot care kite oke?
tapi yang aku tau, aku TAK BOLEH DENGAN KORANGG !!
cukup2lah.. aku nak buat hal aku jea pasni. meluat dengan reaction muka2 anda.
MEKASIH :))

sory la my dear frends, mungkin akan amik mase aku nak terima korang macam dulu..
aku tau tahap kesabaran aku sampai mane. so, daripada aku terlepas cakap. baik aku diam jea..
itu lebih baik, tapi aku kecian dekat kawan aku sorang ni..
dye plak yang kena TEMPIASNYA.. sorry sangat2.
aku tau cerita ni, tapi aku taknak bagi tau kau. aku takut nanti akan menyebabkan KEMARAHAN + PERGADUHAN dan sebagainya..
biarlah aku pendam sorang2,,
tapi, siyes aku cakap.. sekali aku cakap aku tak boleh dengan sum1 ni, memang aku takkan boleh. itu aku.. bagi yang kenal aku, diorang tau aku macamane.. kan NURUL AIDA AZWA ABD HALIM ?

NURASMIDAR NORDIN rindu sangat2 nak share everything dengan awak.. :((
jangan lupakan saya oke? SAYANG AWAK SANGAT2..

AIN NAZEERA tenkiu sebab sayang saya. HAHAHA
oke la, penat berceloteh. HAHAHA, kepale pon semakin berat ni. macam nak tidoo, HAHAHA
oke la, jumpe next time. aku nak menenangkan diri sebentar..
i'm tired of everything..
i miss my BELOVED parents, and BELOVED frends.. :(

Isnin, 20 Jun 2011

SECEBIS RASA HATI..



I MISS THEM SO MUCH !!
16/7 cepat lah sampai. tak sabar nak balik, nak cerita macam2 ngan mak.. :((
ape yang terjadi selama ni, aku pendam sorang2 je.. takde sape tau, kesabaran tu penting.. :))
ouhh, nak balik RUMAHH.. sini bukan tempat aku.. sini tempat aku menimba ilmu je..
bila tengok kalendar, mula lah aku sedih.. :((
tapi be strong oke?
setiap dugaan ada hikmahnya.. :))
sabar oke?

25/6 ni first trip pegi round kedah.. hopefully semuanya berjalan lancar.. :)
even bukan group aku yang organize.. heheh.. good luck all :))
8/7 plak trip g penang.. 1 whole day, tak spend nite kat sane, sebab nak save bajet.. :)) time g penang ni, aku rase tarikh nak balik RUMAHH dah semakin HAMPIRR.. :)) TAK SABAR !!
15/7-16/7 trip group kitorang plak g langkawi island.. :)) WAH !! ni lagi aku tak sabar, 16/7 malam tu, aku nak balik RUMAHH dah.. HOORAYY..
ya allah, penat nyer bile tengok jadual ni..ngan assignment lagi.. group presentation..
tapi takpe la, ni yang aku nak.. :))
yang penting, NAK BALIK RUMAHH.. nak makan durian, rambutan, manggis. HAHAHA
macam ade je musim rambutan ngan manggis kan? eh, tapi ritu dekat rumah wan, buah manggis dah berbunga :))

rambutan? beli jela kat nite market. HAHAHA.. durian? actually sebelum naik sem aritu, ayah ade belikan. puas jugak la makan.. HAHAH, tapi tak tau mngape nak mintaak durian lagi. HOHOx.. :O
ape pon tak bole !! :P
sekarang ni, nak kemas2 umah, nak pindah.. again? ouhh no.. hopefully this is da last..
letih tao tak?
thank god, everybody tak henti support me..
" takpe la, duduk je baik2.. " ** AYAH SAYA YANG CAKAP !! thanks ayah.. sayang ayah.. !!

penat la update entry, nak tido kejap.. class start on 2pm, besh tak kawan2? :))
arabic tao petang ni.. :))

MAK, AYAH, ADIKK.. MISH U GUYS.. :((
<3 u all, anda semua semangat kakngah. setiap kali kakngah rasa hampir jatuh, kakngah akan ingat pesan mak ngan ayah.. penat lelah mak ngan ayah anta kakngah belajar kat sini. kakngah akan ingat sampai bila2..
YOU'RE THE GREATEST PARENTS I EVER HAD ~ <3

Isnin, 13 Jun 2011

SITE SEEING FOR TOUR GUIDING SKILLS


ini gambar masa at buffalo park, dekat sini nanti akan ade comentary sikit pasal ni. best woo :))
dah ase macam dalam alam pekerjaan plak :)) haa, dekat buffalo park ni jugak ade buat cheese, and macam2 jugak la. :))

Jumaat, 20 Mei 2011

TAYAR oh TAYAR :))



aha, i'm coming. yukyuk.. HAHA, aku nak mengUPDATE belog aku ni.. aku nak citer pasal 2 days ago, dimane suatu ketika aku sedang berseronok merayau bersame BESTIE aku __ NURUL AIDA AZWA ABD HALIM.. HAHAx, biler aku TERKENANG a.k.a TERIMBAU a.k.a TERINGAT a.k.a TERIMBAS.. fuhh, sakit perut dek tergelak.. :))

cerite nyer macam ni.. si AIDA ni ajak aku teman dye pergi seremban 2, aku pon bosan2 dok uma, ape lagi, kecik tapak tangan sebesen aku tadahkan. HAHAx.. aku pon follow la, kitorang g kedai astro sebab si AIDA nak wat report pasal decoder nenek dye.. tak sampai sepuluh minit aku dok dalam aircond kedai ue, kitorang pon berambus.. next station, kitorang nak balik kampung AIDA dekat johol, aku tak kesah la.. sebab ?? dye yang bawak moto, HAHAx.. lepas aku mintak izin ngan mak, kitorang pon berlepas ni.. sebab nak kejar mase, tetibe AIDA bentikan motor dekat BELAKANG KEDAI KAIN MK, kitorang tengok tayar dah pancit.. KAHKAHKAH.. :D
ape lagi, berderai la gelak kitorang..

tak sangka tayar boleh pancit, ape lagi, kitorang tak tao nak buat ape.. maklumla, kami ni perempuan, HANYA TAU TUNGGANG DAN BONCENG jea. bab2 mekanik ni.. emm,, bukan urusan kitorang. HAHAx.. :))
guruh dah berdentum2 dah ni, kitorang tercongok jugak lagi kat belakang kedai kain tu, tak tau nak buat ape.. FINALLY, kitorang pon check phone.. abes sume KAWAN LELAKI kitorang tipon. HAHAx.. tapi hampeh, masing2 takde yang dapat tolong, yang dapat tolong pon, DIORANG TOLONG HABISKAN KREDIT KITORANG SEMATE2. HAHAx.. :O

agak2 sejam lebih gak la menunggu, datanglah PAKCIK AIDA.. :)) dye la HERO kitorang.. HAHAx tu pon dye tengah keja sebenarnye.. dalam kitorang menunggu PAKCIK AIDA ni, ade la sebuah KERETA VIVA yang memuatkan TIGA ORANG MAMAT sewel ni lalu depan kitorang.. kalau lalu sekali tu aku boleh terima lagi, ni dah berkali2.. MEMANG MINTAK KAKI la kan.. HAHAx.. kot nak tolong aku tak kesah, ni dok menyemak kat depan mate kitorang.. last yang diorang lalu tu, ape ntah dye cakap kat kitorang.. terus aku cakap camni, BAPE KALI DAH LALU SINI? terus diorang gelak2. ape punyer orang entah la.. :P

abes dah pasal KERETA VIVA tu, ni aku nak citer pasal PAKCIK TUA ni pulak.. ade je point dye nak dok borak ngan kitorang.. SATG AKU CEPUK, APE PON TAKDE. HAHAx.. :D
dye asik dok cakap, CUBE TENGOK DEKAT TAYAR TU, KALAU ADE PAKU HALUS KE, DAWAI KE.. aku pon cakap dalam hati, eh,orang tua ni.. dye pehal, memang la aku yang belajar tourism management ni tau pasal tayar2 ni, kebetulan pulak AIDA tengah on call.. terpaksa la aku layan sebab taknak dikatakan biadab. HAHAx.. yang aku geram siap tanye name kitorang lagi tu, no phone taknak plak? adoii, macam2 hal la.. HAHAx, aku just cakap name aku NURUL.. dye macam tak percaye, tapi peduli ape aku.. memang name aku NURUL.. NURUL NABILA.. HAHAx
yang AIDA plak, dye just kate name dye AZWA :))

PAKCIK AIDA pon bawak g kedai motor sebab nak betulkan tiub.. kitorang pon follow la, ha.. AMIK KAU.. RM12 kene charge.. HAHAx.. da ok tu, kitorang pon teruskan perjalanan nak ke CITY PARK.. tak sampai 5 minit tayar pancit balik.. aishh, aku pelik ni.. takkan aku BERAT SANGAT, even aku tao aku sedang menternak lemak. HAHAx.. AIDA pon terus call busu dye, then BUSU dye bukak tayar ue and pergi hantar dekat kedai motor tu balik.. HAHAx, lawak laa.. :))
lepas dah betul2kan tu, kitorang pon straight je balik rumah.. tak jadi balik kampung AIDA.. mak aku mati2 ingat aku dah sampai johol.. HAHAx, tapi rupe2 nyer still ade kat SEREMBAN.. :))
nah aku upload gambar.. HUHUx.. :]